... moze masz racje. Jak bylam z nim to nie mial czasu
najlepsze, ze dzisiaj o piatej nad ranem siedzialam w kuchni na podlodze z rozanielonym olbrzymem na kolanach, z palcami w uszach olbrzyma... probujac na spika rozpoznac o co chodzi.
Pies przeszczesliwy bo drapanko tak wczesnie rano raczej bylo czyms wyjatkowo milym ... a ja wory pod oczami i gile z nosa od siedzenia na kafelkach
Nastepnym razem niech pani groomerka oprócz zostawienia dłuższego włosa niech dobrze zdezynfekuje ostrza do maszynki ... tak na wszelki wypadek .... (oczywiście jeśli tego nie zrobiła wcześniej)
odetnij z niej stope i po strzyzeniu wkladaj mu na glowe-odwijajac uszy na zewnatrz-tak zeby od poczatku grzywki ,do konca glowy byl w skarpecie-bedzie sie wietrzylo,a trzepaniem nie zrobi sobie krzywdy-zostaw mu to na jakies 24 godziny i powinno byc ok
... zadzialalo (byle nie zapeszyc), dzieki za komentarze i rady
z rana tylko raz zamachal uszami. Ja sie wyspalam... olbrzymek tez, teraz siedzi za mna z glowa na ramieniu i zuje zabawke. Jakie one sa czasem upierdliwe
Czy szczeniak - ok 3 miesięczny może jeść karmę royala wet:
ROYAL CANIN Hypoallergenic Small Dog
albo tą:
ROYAL CANIN Skin Support
chodzi o sunię, którą mam na tymczasie z wyłysieniami - nie znam dokładnego wieku i nie wiem czy szczenięta mogą jeść takie karmy, jesli tak to która byłaby lepsza? a jeśli nie powinna jeść takich karm to jakie karmy dla szczeniąt z problemami skórnymi są dobre?
Myślę że Skin Support byłaby lepsza jeśli poza wyłysieniami nie ma problemów natury jelitowo-żołądkowej. W przeciwskazaniach nie jest napisane, że nie może być podawana szczeniakom więc chyba może, a w niektórych dietach jest napisane że nie nadaje się dla szczeniąt.
_________________ "Kto zrozumie sznaucery, pozostanie im wierny. Kto pozna sznaucery ten je pokocha" /cyt. "Sznaucery"/
Piszę poprawnie po polskuwww.eko-pies.pl
To podjedź do weta. Pazurem trzeba się zająć - przyciąć, zdezynfekować i zrobić ewentualnie opatrunek żeby nie zapaprać i nie zakazić bo wtedy dopiero będzie wycie z bólu.
_________________ "Kto zrozumie sznaucery, pozostanie im wierny. Kto pozna sznaucery ten je pokocha" /cyt. "Sznaucery"/
Piszę poprawnie po polskuwww.eko-pies.pl
Witam czy mogę kupić sznaucerce miniaturce 7miesięcy taką karme???
http://www.krakvet.pl/aca...kg-p-12598.html
do tej pory je puppy smallbread ale jej nie bardzo smakuje...
witam
mam problem i nie wiem jak go ugryźć.Mój 6miesięczny sznaucerek ma jakiś problem z uszkami.Na ich końcówkach zaczynają się robić potworne,głębokie rany.Weterynarz powiedział że to początek martwicy i przepisał animedazon w sprayu.Stosujemy go już od pięciu dni ale to nic nie pomaga.Może ktoś wie co robić?
strasznie się martwię tymi uszkami.Ma ranki bardzo głębokie,na tych rankach tworzą się grube strupy.Jak go dotykam tylko za uszy to widzę że go to boli.Przeraziła mnie diagnoza weterynarza.Mówi o początku martwicy,leczymy je sprayem od 5 dni ale nie widzę poprawy.Strasznie się martwie
Arika też tak miała...po jednym z pierwszysch strzyżeń(goleń).Wet stwierdził, że to alergia na stal??
Podał antybiotyk (doustny) i zeszło.Nigdy już się to nie pojawiło więcej...
Ranki miała, jak kratery
Będzie dobrze...
Już znalazłam...
"Alergiczne zapalenie małżowieny usznej"
Podano(mogę przekręcić nazwę, bo wiadomo-lekarskie pismo )Marbonyl(inj), Eubiopax 2X1/2 tabl-8 dni i Amiderm - krem
_________________ Monika i Wawelskie Wzgórza pozdrawiają...
olej martwice - niektóre psy tak mają po ścinaniu na krótko - trzepią uszami i się robią ranki - smaruj czymś żeby to się goiło i pilnuj żeby nie trzepał - będzie żył - na przyszłość nie wolno tak krótko ciąć
ja raz tak ogoliłam Ince i wyjechałam na szkolenie - trzepała uszami, rany były koszmarne, mama wściekła - podawała jej Tribiotic i Rivanol w proszku - Inka tak zawsze ma Korek też i jego siostry też tak miały, generalnie trzeba pilnować, żeby po krótkim strzyżeniu nie było trzepania i jest ok, albo ciąć dłużej
_________________ Kup sobie psa. To jedyny sposób, abyś mógł nabyć miłość za pieniądze. /Św. Augustyn/
Piszę poprawnie po polsku
Ostatnio zmieniony przez spy Sro 02 Cze, 2010 22:46, w całości zmieniany 1 raz