Forum E-sznaucery Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Wołamy o pomoc i dom dla niewidomego SZNAUCERA - HEN MA DOM!
mru 

Wysłany: Pią 12 Lut, 2010 10:44   

Oh tak! domek koniecznie! przed Heniem jeszcze tyle lat :(

Heniutku, będzie dobrze! dziękuję Wam za pomoc, kochani! Nie zapominacie o Heniu :)

mru 

Wysłany: Pią 26 Lut, 2010 22:52   

Hen moja miłość... :zakochany:

Ostatnio zmieniony przez mru Pią 26 Lut, 2010 22:57, w całości zmieniany 1 raz  

malawaszka 

Wysłany: Sro 24 Mar, 2010 11:05   

zobaczcie jaki zadowolony!!!! ale czas do domu WŁASNEGO!!!! nie można mieszkać w hotelu w nieskończoność!

:zakochany: :serce: :zakochany:

malawaszka 

Wysłany: Sro 28 Kwi, 2010 15:41   

Henryk prezentował się na Dniu Ziemi na Polach Mokotowskich - niestety ludzie się zachwycali, ale na tym się kończyło ;(

Cytuję za mru z dogo:

Cytat:

jak widać Hen ŚWIETNIE czuje się w towarzystwie! nie wariuje, nie widać po nim stresu, cieszy się, chce być głaskany, interesuje się ludźmi...

[LEFT]jeśli chodzi o wszelkie poprawki czy przymiarki to Hen daje sobie zrobić wszystko i to z radością - jst dzielny, cierpliwy, wesoły :)

[CENTER]

[/LEFT]
[/CENTER]

malawaszka 

Wysłany: Sro 28 Kwi, 2010 15:42   

dalej za mru:

Cytat:
Hen był gwiazdą i już :) nawet pan przez mikrofon o nim mówił ;)

tak jak mówiłam, dawał się głaskać dzieciom i to w dużych ilościach - mi serce chwilami stawało, że wiecie, może warknąć a wtedy będzie spalony :P hihi ale nic się takiego nie stało
nie gwarantuję, że nic by się w ogóle jakiego nie stało - nie zdzwiwiłabym się, gdyby Hen zareagował jakoś tak podobnie, no ale nie zareagował :P

na ulicy, w tłumie, w gwarze - Hen spokojny! zero stresu (na pewno miał stresa, ale nie było widać) i zero zmęczenia :) (nawet się nie pokładał!) być może Hen mieszkał w mieście - Aza np. miala dużego stresa na pasach itp. Hen nie :)

oczywiście ludzie się bardzo dziwili, że jak to? sznaucer do adopcji? a skąd? z ulicy? niemożliwe!

najpierw w rozmowie z ludźmi w ogóle nie wspominałam, że Hen nie widzi ;) NIKT nie zauważył :P chyba, że ktoś spojrzał mu w oczy i zobaczył, że inaczej światło się odbija - poza tym NIKT :) dopiero jak wyciagali ręce a on nie ogarniał, mówiłam im że on nie widzi...

były lamenty i niemal płacze, ale no jak mwóiłam - domu nie będzie. znaczy dałam kilku osobom kontakt ;) ale nie liczę na nic...

Ostatnio zmieniony przez malawaszka Sro 28 Kwi, 2010 15:44, w całości zmieniany 1 raz  

jambi 
& Klan Czarnych

Wysłany: Sro 28 Kwi, 2010 16:42   

malawaszka napisał/a:
Henryk prezentował się na Dniu Ziemi na Polach Mokotowskich - niestety ludzie się zachwycali, ale na tym się kończyło ;(

o rajciu TO BYŁ ON ?? ?!!! :o

Byliśmy rodzinnie na Polach na Dniu Ziemi, w pewnym momencie mój mąż mówi do mnie "zobacz, coś dla Ciebie" wskazując na dużego sznupa, ja oczywiście w achach i ochach już miałam lecieć, ale... zawróciłam czym wywołałam zdziwienie mojego mężą, i oświadczyłam mu: eee nie rzucam się na psiula, bo mnie pewnie właściciele zaraz pogonią"... o ja gupia blondynka... :(

w sumie wiem, że byłabym kolejną "zachwycającą się" ale żałuję teraz, że jednak nie podlazłam bo miałam okazję go poznać :(
w każdym razie uwierzcie - na żywo pies prezentuje się REWELACYJNIE!
Ostatnio zmieniony przez jambi Sro 28 Kwi, 2010 16:44, w całości zmieniany 1 raz  

malawaszka 

Wysłany: Sro 28 Kwi, 2010 16:43   

a ić babo jedna!!!! no szkoda, że zawróciłaś szkoda! :o

jambi 
& Klan Czarnych

Wysłany: Sro 28 Kwi, 2010 16:50   

no właśnie żałuję... :( ja nie wiem co mi odbiło, bo zawsze do tej pory obok prawie żadnego sznupa (a juz napewno żadnego olbrzyma) nie umiem przejść spokojnie ^_^

tak jak pisałam, byłabym co prawda kolejną "zachwyconą", więc dla Niego i dziewczyn z mojego "rzucania" się i tak by nic nie wyszło, ale dla mnie byłoby to coś...
poza tym, mogliśmy służyć za "pomoc szkoleniową" bo byliśmy w grupie baba, facet i dziecko w wieku przedszkolnym, co to z olbrzymem się chowa od zawsze i eksperymentuje na nim...

echhhh....

i kurde nie doczytałam tego napisu na chustce, pomyślałam "ot pies w chuście" - mój tez nosi, a On NAPRAWDE nie wyglądał na psa szukającego domu, właśnie przez ten swój spokój, całe zachowanie, zero stresu i ... kurcze prezentował się super!
Ostatnio zmieniony przez jambi Sro 28 Kwi, 2010 16:52, w całości zmieniany 1 raz  

sztucer 

Wysłany: Sro 28 Kwi, 2010 17:15   

a ja pierwszy raz od lat nie byłam na Dniu Ziemi :(

malawaszka 

Wysłany: Sro 28 Kwi, 2010 17:17   

jambi napisał/a:

i kurde nie doczytałam tego napisu na chustce, pomyślałam "ot pies w chuście" - mój tez nosi, a On NAPRAWDE nie wyglądał na psa szukającego domu, właśnie przez ten swój spokój, całe zachowanie, zero stresu i ... kurcze prezentował się super!

cholera to nauczka też na przyszłość na takie akcje, że psy powinny być lepiej oznakowane jako szukające domu :(

jambi 
& Klan Czarnych

Wysłany: Czw 29 Kwi, 2010 08:47   

kiedys widziałam psiaki w takich jakby "kamizeleczkach" coś jak mają psy-przwodnicy, kolorek rzucający w oczy i spory napis "Szukam domu"

mru 

Wysłany: Czw 06 Maj, 2010 15:21   

jambi szkoda, że jednak zawróciłaś :P
przydałabyś się z mężem i dzieckiem baaaardzo :) Hen potrzebuje takich sytuacji

Hen wyglądał na pańskiego, niestety
znaczy stety, bo ładnie się prezentował;) ale ludzie się właśnie dziwili, że "sznaucer szuka domu???"
odpowiadałam, że tak, wiele sznaucerów szuka domów ;) nie wierzyli

gdyby chustki były większe, to może lepiej byłoby widać :przewraca oczami:
niestety robiliśmy je w ostatniej chwili i musiały mieć rozmiar "uniwersalny"
dlatego takie małe pchełki starsze do adopcji się w podobnych chustkach topiły :D

no a Hen wyglądał jakby się lansował... :) no bo on się właśnie lansował ;)

kurczę ale i tak nikt go nie chciał, mimo że każdy zachwycony...
Ostatnio zmieniony przez mru Czw 06 Maj, 2010 15:21, w całości zmieniany 1 raz  

jambi 
& Klan Czarnych

Wysłany: Czw 06 Maj, 2010 15:25   

mru napisał/a:
jambi szkoda, że jednak zawróciłaś :P
przydałabyś się z mężem i dzieckiem baaaardzo :) Hen potrzebuje takich sytuacji

...

no szkoda, szkoda, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem <_<

a "taka sytuację" zawsze można zaaranżować :-)

[mieszkam blisko pól mokotowskich, oprócz męża i psa dysponuję jeszcze psami obu płci i rozbieżnych rozmiarów i kotami... chociaż kotów się nie podejmuję na Pola przyprowadzać :| ]

mru 

Wysłany: Czw 06 Maj, 2010 15:26   

jambi napisał/a:

tak jak pisałam, byłabym co prawda kolejną "zachwyconą", więc dla Niego i dziewczyn z mojego "rzucania" się i tak by nic nie wyszło, ale dla mnie byłoby to coś...

ale my się cieszyliśmy z każdego, kto się zachwycał :) wiele ludzi mówiło mi "ooo to Hen? znam go z dogo" - to było fajne :) bo ja ich nie znam, a oni znają Hena... :) bardzo byśmy się cieszyli, gdybyś się zachwycała Henem :)

mru 

Wysłany: Czw 06 Maj, 2010 15:31   

jambi napisał/a:

a "taka sytuację" zawsze można zaaranżować :-)

[mieszkam blisko pól mokotowskich, oprócz męża i psa dysponuję jeszcze psami obu płci i rozbieżnych rozmiarów i kotami... chociaż kotów się nie podejmuję na Pola przyprowadzać :| ]

ciężko będzie, bo Hen w hotelu w Konstancinie siedzi i właściwie nie ma czasu go zabrać dalej :( ale trzeba, ja sobie zawsze obiecuję, że na Pola pojedziemy w weekend :) może się kiedyś umówimy?

mam też złe wieści :/
Hen stoi cienko z finansami, właściwie jest ledwo na plusie

on jeszcze w hotelu posiedzi, niestety :( myślałam, że może krócej, ale okazuje się, że nie...

musimy zbierać deklaracje stałe na Hena, inaczej nic z tego nie będzie :(

chciałabym mu znaleźć nowy tańszy hotel (ten kosztuje 400 zł plus vat, karmę sami mu dajemy), ale gdzie? to pies, którego muszę odwiedzać, boję się, że inaczej on oszaleje siedząc tyle czasu sam

mogę go oddać pod opiekę tylko komuś, kto:

a) nie będzie się go bał - Hen potrafi warknąć, jest dominujący i jak wyczuje słabość to to wykorzysta :P
b) zapewni mu bezpieczeństwo i ruch. bezpieczeństwo - mam na myśli to, że trzeba być mu przewodnikiem i tyle. trzeba. mimo, że nie wymaga to wiele, ale jednak... w hotelu Hen musi raczej siedzieć sam w boksie. bez innego psa...

dlatego chyba nie pozostaje nic innego jak zbierać, zbierać zbierać...

mru 

Wysłany: Sro 12 Maj, 2010 13:58   

dziękujemy Panu, którego nie zapytałam o imię :) a który poznał Hena na Dniu Ziemi i dziś wpłacił na niego 500 zł... :jupi:

Pan chciałby tez odwiedzić Hena, trzymam kciuki, żeby mogli się spotkać :) :cool:
Ostatnio zmieniony przez mru Sro 12 Maj, 2010 13:59, w całości zmieniany 2 razy  

malawaszka 

Wysłany: Sro 12 Maj, 2010 15:01   

:jupi: cudownie!!!!!

sztucer 

Wysłany: Sro 12 Maj, 2010 19:04   

brawa dla Anonimowego Pana :) :jupi: :cool:

malawaszka 

Wysłany: Sob 26 Cze, 2010 18:21   

nikt tu nic nie pisze, a Heniutek ma wielką szansę na dom - własciwie to na 99,9% ma dom - jeszcze tylko trochę trzeba poczekać, ale czym jest miesiąc w porównaniu do wiecznosci nie? :jupi:

Czarne Gwiazdy 
Whiskey River

Wysłany: Sob 26 Cze, 2010 21:20   

Zajebiście!!!!!! Powiedz coś więcej!

malawaszka 

Wysłany: Sob 26 Cze, 2010 21:28   

Fajni młodzi Państwo, domek z ogródkiem, dzieci i dwie małe suczki :cool: to przyszła Rodzina i dom Henryczka :buja w oblokach: byli na wspólnym spacerku, sprawa przemyślana potężnie i co najwazniejsze zakochni w Henku i nie boją się go i zabiorą go jak tylko pozałatwiają co tam mają zaplanowane, zeby od razu nie zostawiać go pod opieką obcych - szczegóły i wszystko jest na dogo w wątku Henryczka

Czarne Gwiazdy 
Whiskey River

Wysłany: Nie 27 Cze, 2010 11:02   

SUPER!!!

malawaszka 

Wysłany: Sro 21 Lip, 2010 21:30   

Takie jest życie, że smutne wiesci przeplatają się z wesołymi - tu na szczęscie mam wesołe!!!

Heniutek MA DOM!!!!!! Od dziś jest Warszawiakiem pełną gębą :cool:

Bardzo dziękuję Wszystkim, którzy wspierali Hena!!!!!!!!

Odpowiedz do tematu