Forum E-sznaucery Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Sznauceromaniacy + off
ala_s 

Wysłany: Sob 03 Lip, 2010 22:52   

Dostałam takiego maila, myślę, że część uzytkowników e-sznaucerów pamieta jeszcze czasy na e-psach i wieczne walki z Draczyn, może ktos zechce miec swój udział w wieńcu ... :

" Wczoraj zmarła Draczyn, nasza Administrator, a dla wielu przede wszystkim Przyjaciółka. Była również założycielką tego forum i wiem jak było ono dla niej ważne. .
Data pogrzebu nie jest jeszcze znana. Najprawdopodobniej odbędzie się on pod koniec tygodnia.
Wiem, ze nie każdy z forumowiczów będzie mógł przyjechać na pogrzeb osobiście, dlatego chciałabym abyśmy kupili wieniec od nas wszystkich - od użytkowników forum e-psy.
Razem z Aleną ustaliłam, że pieniądze będziemy tak jak ostatnio zbierać na moje konto. Nie chce Wam narzucać kwoty. Decyzja należy do Was.

Podaje numer konta:
46 1160 2202 0000 0001 3471 8135
Anna Kiljanczyk

Z góry Wam bardzo dziękuje za każdą wpłatę. Prosiłabym od każdego kto zdecyduje się przelać pieniądze o informację o kwocie. Jeśli nawet pieniądze nie wpłyną na czas będę wiedziała jaką sumą dysponuję...."
Ostatnio zmieniony przez ala_s Sob 03 Lip, 2010 22:54, w całości zmieniany 1 raz  

bella fraga 
Renata i Marta

Wysłany: Sob 03 Lip, 2010 23:14   

Właśnie o tym chciałam napisac .Ja też otrzymałam taką wiadomośc.Kobieta walczyła o życie .W takiej chwili te utarczki są mało istotne.Niech spoczywa w spokoju.
Ostatnio zmieniony przez bella fraga Sob 03 Lip, 2010 23:14, w całości zmieniany 1 raz  

Dyo 
Agnieszka

Wysłany: Sro 07 Lip, 2010 00:54   

Sznauceromaniacy, czy widzieliście to :| ? http://allegro.pl/show_item.php?item=1100960152
To chyba jest nieśmieszny żart? :[

Ojej, właśnie zauważyłam, że został założony temat w związku z powyższym. Tak czy siak - nie do wiary :bije: !! !
Ostatnio zmieniony przez Dyo Sro 07 Lip, 2010 00:58, w całości zmieniany 1 raz  

spy 
nadkomisarz;)

Wysłany: Sro 07 Lip, 2010 07:50   

w Polsce różne cuda się zdarzają ... teraz trzeba się dowiedzieć co to za rodowód i wtedy ... :D

Agnieszka27 

Wysłany: Nie 11 Lip, 2010 07:31   

w konkursie lipcowym powalcza olbrzymy ;-)

http://www.forum.e-sznauc...969598db2#53682

*Agnieszka* 

Wysłany: Wto 13 Lip, 2010 00:07   

Skoro w temacie szczeniaków było nie na temat, to off będzie odpowiednim miejscem.

Pozwól Thina, że w tym miejscu pogratuluję Ci znajomości programu graficznego:

thina napisał/a:
Ojciec : ALADIN Blues La Nanasim

Elegancko tatusia poprawiłaś ..... ponownie ..... i ponownie oryginał jest na forum ..... a w Twoim avatarze .... częściowo poprawiony ....

http://1.1.1.1/bmi/www.do...ow09/aladin.jpg
Ostatnio zmieniony przez *Agnieszka* Wto 13 Lip, 2010 00:09, w całości zmieniany 1 raz  

Lutomska 
Moderator

Wysłany: Sro 14 Lip, 2010 00:04   

Agnieszko-nie sadzisz ,ze to tylko i wylacznie sprawa Thiny?kazdy ma komputer i moze to sprawdzic........

Devil in the details-PLACEBO!!!!!!!!! :)
Piszę poprawnie po polsku

*Agnieszka* 

Wysłany: Sro 14 Lip, 2010 17:22   

Nie do końca tylko jej sprawa - bo zdjęcia umieszczone zostały na forum publicznym ... - bo tylko ona może sie publicznie chwalić ewidentnym oszustwem ....

Ewa 
DENTIS

Wysłany: Sro 14 Lip, 2010 17:37   

Nie zmienia to faktu, że pies jest bardzo ładny :)

monika133 

Wysłany: Sro 14 Lip, 2010 20:32   

Mnie się pies także bardzo podoba i nie bardzo widzę co tam jest zmienione :huh:

leepa 
TAI-CHI Misurata

Wysłany: Sro 14 Lip, 2010 21:50   

oj Agnieszka żebyś wiedziała jakie psy pozmieniane... a raczej posklejane ludzie wstawiają do internetu... tu subtelna różnica
No niestety trzeba się liczyć z tym że internet może kłamać. Choć też uważam że nie powinien przesadzać.

Myslę że tu jest jaknajbardziej ok. Kolor i sprawy, które mozna zrobić groomingiem, i myślę że poza to nie powinno się wykraczać. Takie drobnostki to wiadomo.. ktoś nie dociął, wielu ludzi farbuje, światło źle się ułożyło, włos podwiało. Nawet jak chcemy sobie zrobić fotkę do dowodu to nas zazwyczaj trochę kolorują i wygładzają u fotografa.
Natomiast gdyby to było likwidowanie beczki, skracanie psa o połowę to już się nie zgadzam. A wiem, że niestety wiele hodowli na strony wstawia psa, który jest sklejony z 10 innych. I nie przesadzam z ilością. Dopuszczalne jest to moim zdaniem gdzieś w nagłówku jako obrazek, ale jeśli jest to już jako prezentacja psa.. no kłamstwo :(
Ostatnio zmieniony przez leepa Sro 14 Lip, 2010 22:04, w całości zmieniany 1 raz  

*Agnieszka* 

Wysłany: Sro 14 Lip, 2010 22:26   

Każdy pracuje na swoją "markę" .....

leepa 
TAI-CHI Misurata

Wysłany: Sro 14 Lip, 2010 22:41   

no owszem ale nie wydaje ci się ze mam rację?
No bo naprawdę to wystawianie to jedno wielkie oszustwo przecież ;D Biec tak a nie inaczej, tak ustawić, tu podczesać. Wydaje mi się że do drobnostek, które thina mogłaby zrobić za pomocą grzebienia/nożyczek, a nie programu graficznego, już nie trzeba się czepiać. Za to krócej psa męczyła ustawianiem i poprawianiem żeby wyglądał perfekt. Kolor? Zdjęcia przekłamują, mój czarny pies ma jedno na którym jest zupełnie brązowy jak miś, na innym jest fioletowy... Aparat, umiejętności i światło swoje robi.

*Agnieszka* 

Wysłany: Sro 14 Lip, 2010 22:55   

Gdyby grooming był tak prosty i oczywisty to wszystkie wystawiane psy na wystawie byłyby przygotowane idealnie, jak po photoshopie .... a idąc dalej, to wystawy powinny odbywać się korespondencyjnie - na podstawie nadesłanych obrobionych zdjęć ....
Ostatnio zmieniony przez *Agnieszka* Sro 14 Lip, 2010 22:56, w całości zmieniany 1 raz  

leepa 
TAI-CHI Misurata

Wysłany: Sro 14 Lip, 2010 22:58   

no niezupełnie bo jednak co sędzia wymaca to jego ;D

thina 
Rainbowland (FCI)

Wysłany: Sro 14 Lip, 2010 22:58   

Pies jak pies, każdy widzi, wiadomo, że nie jest ideałem bo ideałów nie ma ;-) Mnie wystarczy, że mnie się podoba i spełnił moje oczekiwania jako reproduktor :) A to, że kilku złośliwcom ten pies jest cierniem w oku ... no cóż... to już ich problem :P
W każdym razie ktoś poważnie zainteresowany tym psem na pewno go sobie zobaczy na żywo bądź zapyta swoich zaprzyjaźnionych osób, które go widziały na żywo jak go postrzegają :P

Zgadza się, że poprawiłam mu w kilku miejscach odstające włosy ale gdzie to jest powiedziane, że mi nie wolno ?? :zdziwiony: Zdjęcie jest moje, pies też mój, zdjęcie nie stanowi w żadnym wypadku oferty handlowej więc o oszustwie też nie może być mowy, a programy graficzne właśnie po to zostały stworzone aby w różnym stopniu poprawić zdjęcie lub obiekt na nim. Wystarczy popatrzeć na kolorowe gazety gdzie niemłodzi i niedoskonali modele wyglądają w nich po prostu "jak z żurnala". Podobnie z reklamami na bilboardach. Jakoś to dla każdego jest normalne. ;)
A do avatara to sobie mogę wstawić swoją gębę pomalowaną w programie graficznym na zielono i co też mi nie wolno ?? :rotfl: :rotfl: :rotfl:
To że ten temat w ogóle powstał to wyłącznie kwestia złośliwości i być może zawiści paru osób :)

No cóż ... ludzie też nie są idealni :D podobnie jak psy i co poniektóre championy :P :lol:

Aha i jeszcze jedno : na tych paru zdjęciach, które poprawiłam to w żaden sposób nie zmieniłam kształtu ani tym bardziej wielkości psa a też mogłam to uczynić (bo czemu nie :P ) :) "poprawiłam" mu tylko same włosy bo brzydko wyglądały odstające :P
I nie uważam abym tymi zdjęciami psuła sobie "markę" bo marka hodowli nie opiera się na zdjęciach psa :P :lol:

Korzystając z okazji, że piszę tego posta to chciałam również pewnej równie złośliwej osobie, hodującej sznaucery nie od dziś uświadomić (o czym zresztą bardzo dobrze wie ;-) ) że szczeniaczki (podobnie jak dzieci) czasem rodzą się o kilka dni przenoszone i wtedy to mogą być ubrudzone smółką na ŻÓŁTO bezpośrednio wyjęte z pęcherza płodowego. U białego koloru to widać najbardziej co widać na wstawionych przeze mnie zdjęciach (NIEPRZEROBIONYCH :P ) moich białych szczeniąt ;-)
Ale cóż ... każdy powód jest dobry do zaczepiania i wykpiwania :D

Serdecznie pozdrawiam ;-)

ania78 
Ania78

Wysłany: Sro 14 Lip, 2010 23:03   

To jest jak zabawa w ,,znajdź 10 szczegółów,, :lol: Długo musiałam się wpatrywać i znalazłam 3 (kosmyki).Kto da więcej? :D

leepa 
TAI-CHI Misurata

Wysłany: Sro 14 Lip, 2010 23:06   

:rotfl: nie no naprawdę nie ma o czym mówić ;D

*Agnieszka* 

Wysłany: Sro 14 Lip, 2010 23:11   

Thinka, elaborat piękny ..... tylko ja nie napisałam ANI SŁOWA na temat psa .... a jedynie o fakcie obrabiania zdjęć ..... ale uderz w stół, a nozyce sie odezwą ....

Czyżby jakaś obsesja??
Ostatnio zmieniony przez *Agnieszka* Sro 14 Lip, 2010 23:13, w całości zmieniany 1 raz  

monika133 

Wysłany: Sro 14 Lip, 2010 23:27   

Wtrącę się bo patrzę i patrzę i dale nie widzę. Agnieszka co tam jest poprawione? Naprawdę nie wiem

leepa 
TAI-CHI Misurata

Wysłany: Czw 15 Lip, 2010 10:46   

poprzygładzane włoski, najbardziej widać w tylnej łapie na dole... i kolor subtelnie

ale by była afera jakbym se do avatara wstawiła różowego psa ! ;D
a kadrować też nie można?

monika133 

Wysłany: Czw 15 Lip, 2010 11:07   

Dzięki :) ja tam nic nie mogłam dojrzeć :)

Ewa 
DENTIS

Wysłany: Czw 15 Lip, 2010 11:34   

ania78 napisał/a:
To jest jak zabawa w ,,znajdź 10 szczegółów,, :lol: Długo musiałam się wpatrywać i znalazłam 3 (kosmyki).Kto da więcej? :D

Ja nie :lol:

Agatka 

Wysłany: Sro 21 Lip, 2010 22:31   

Jakby ltos był zainteresowany takimi zabaweczkami to chetnie dam kontakt do znajomej która to ręcznie robi sama :)
Ja dostałam taki na imieniny w marcu, dla mnie cacuszko :) ))

*Agnieszka* 

Wysłany: Czw 22 Lip, 2010 13:45   

thina napisał/a:
Zdjęcie jest moje

Twoje ?? A to Ty Twoje zdjęcia trzymasz na serwerze u Izy ??
www. dolina2.nazwa.pl/images/chorzow09/ aladin.jpg

Bo to zdjęcie zostało przez nią wstawione: http://forum.e-sznaucery....t=1001&start=30

http://www.dolina2.nazwa....ow09/aladin.jpg

aneta67 
aneta67

Wysłany: Sro 28 Lip, 2010 17:05   

Oj Tina, Tina...

http://wiadomosci.onet.pl...szczu,item.html

:D

Supra Cetera pozdrawia.

thina 
Rainbowland (FCI)

Wysłany: Sro 28 Lip, 2010 17:21   

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: a to właśnie w moich stronach :hahaha: :hahaha: :hahaha:

spy 
nadkomisarz;)

Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 11:45   

czy ktoś z Was posiada telefon działający w SIMPLUS? bo ostatnio są jakieś jaja z darmowymi numerami i minutami i jestem ciekawa czy to jest ich jakiś błąd w systemie czy też jest to spowodowane nieuczciwymi praktykami operatora...

Różyczka 

Wysłany: Wto 03 Sie, 2010 18:02   

Ja mam w SIMPLUSIE. O co dokładnie chodzi? Mam darmowy i jest OK ;-) .

spy 
nadkomisarz;)

Wysłany: Wto 03 Sie, 2010 20:40   

wygląda to w ten sposób, że Simplus nalicza opłatę za darmowe połączenia mimo, że w raporcie jest 0zł za rozmowę - zauważyłam to zupełnym przypadkiem jak miałam na koncie ponad 50złotych wykonywałam połączenia tylko w sieci a w ciągu 3 dni na koncie miałam zero :P złożyłam reklamację i mi oddali jeszcze z nawiązką - teraz miałam identyczną sytuację - kolejna reklamacja tym razem z żądaniem sprawdzenia moich połączeń i opłat za nie od początku 2010 roku

Odpowiedz do tematu