wygląda mi to raczej na potrącenie przez auto - za bardzo jest poobijany dzisiaj mało jadł w większości śpi no i boli go konkretnie bo jak go Korek niechcący dotknie tylko to miauczy .... na razie go obserwuje - mam nadzieję, że to tylko zewnętrzne obicie
_________________ Kup sobie psa. To jedyny sposób, abyś mógł nabyć miłość za pieniądze. /Św. Augustyn/
Piszę poprawnie po polsku
skoro taki bidulek mocno poturbowany jest to może lepiej żeby go jednak wet obejrzał i wykluczył ewentualne obrażenia wewnętrzne, jeżeli rzeczywiście miał bliskie spotkanie z jakimś pojazdem
_________________ UŚMIECH PSA ZNAJDUJE SIĘ W JEGO OGONIE (W. Hugo)
Stefek nadal ma jajka bo ja nie mam kiedy go ich pozbawić a miejscowemu wetowi nie ufam na tyle żeby u niego Stefka zostawić - jeżeli do jutra będzie taki jaki był dziś rano to go prześwietlimy - może i jakaś walka to była a nie auto - ostatnio identycznie wyglądał, tyle że przednia łapa była obolała - złamanej na pewno nie ma, wygląda że jest mocno obity - ważne że je, śpi dużo i jak się go przytuli to mruczy
_________________ Kup sobie psa. To jedyny sposób, abyś mógł nabyć miłość za pieniądze. /Św. Augustyn/
Ja bym od razu znim jechała do weta.
Kiedyś miałam kotke, która miała bliskie spotkanie z psem. Niby nic sie nie stało, żadnego zadrapania czy złamania, tylko troche obolała. Niestety po 2 dniach ją straciłam- wylew wewnętrzny
Stefan dostał antybiotyk i coś przeciwbólowego - codziennie mu dwa zastrzyki robię kocia skóra jakaś twarda jest ale od dzisiaj dostawać będzie już tylko antybiotyk bo po przeciwbólowym jak poszedł w plener to po powrocie noga wyglądała jak włożona w gips - taka spuchnięta po całości od biodra aż do łapki - niemniej jednak Stefan trochę przystopował, jest ostrożniejszy, wraca na noc i grzecznie kładzie się w swojej transportówce
a 16 sierpnia do naszej Bestyjkowej ekipy dołączy jeszcze jeden zwierz
dwunożne z hodowli Molęda z Zabrza rodowodowe imię Natalia a wracając do nowej ... z tego co ją ostatnio oglądałam to może być wesoło - ma dziewczyna charakterek
U nas mała rocznica: dzisiaj założycielka Nadpilickich Bestyjek - CHPL MŁCHPL ZWPL'97 LENA Mandragora - czyli nasza kochana Orka kończy 14 latek !
Tortu nie będzie pakujemy się na wyjazd w górecki - ale tą drogą chcę podziękować Pani Marcie za moją Orkę - od niej się wszystko zaczęło, i jeżdżenie na wystawy i hodowla, Hrabina z Lublina - jak nazywa Orkę moja mama - jest nieprzeciętną emerytką Pani Marto - Dziękuję
ode mnie też proszę Orkę podrapać za uszkiem
widać,że jej u Was dobrze, a po przeprowadzce na wieś w szczególności, wcale nie wygląda na "babcię", jaka zadowolona, energiczna, patyki gryzie i z kotami się przyjaźni
_________________ UŚMIECH PSA ZNAJDUJE SIĘ W JEGO OGONIE (W. Hugo)
podrapana faktycznie werwy jej nie brakuje a przyjaźń z kotem to takie pozory ona je zawsze goni z tym, że Felo ucieka a Stefan ... Stefan się o nią ociera i ona robi wtedy głupią minę
jest zwierza troszkę na tej kanapie, niezła rodzinka a to w niebieskiej koszulce na championa się zapowiada
Orce najlepsze życzenia
a jak tam kiciek? zdrowy już? mój jesienią wrócił do domu z rozprutym brzuchem (jakby go ktoś nożem pociął; do dzisiaj nie wiemy co się stało, bo jest kastrowany i nie odchodzi od domu dalej niż 200m); wtedy też stwierdziłam, że środki przeciwbólowe to nienajlepsze rozwiązanie - kocur myśli, że już zdrowy i zwiewa z domu