Forum E-sznaucery Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Medale na wystawach
bb7907 
Barbara

Ostrzeżeń:
 3/6/9
Wysłany: Czw 29 Lip, 2010 21:55   Medale na wystawach

Nie rozumiem dlaczego klasa baby i szczeniaki nie dostają medali?Uważam że jest to niesprawiedliwe,skoro psiak jest wielce obiecujący to dlaczego nie dostaje medalu? Jest to takie smutne dla właściciela jak wygrywa i nic nie dostaje a medal to wspaniała pamiątka z wystawy.Niech wszystkie oddziały biorą przykład z Bytomia-bo tam dawali medale wszystkim psiakom na podium.Zachowanie w Bytomiu jest godne pozazdroszczenia i oby inne oddziały wzięły z nich przykład.

thina 
Rainbowland (FCI)

Wysłany: Czw 29 Lip, 2010 23:58   

Sędzina w Bytomiu niestety rozdawała te medale nie wiedząc czy można czy nie - była z Ukrainy i nie znała polskich obyczajów na wystawach. Oddział na pewno nie był tym zachwycony bo im mniej medali na przyszły rok zostało :| :> ... a szkoda ... bo to na prawdę fajny upominek tym bardziej, że w tych klasach najczęściej wystawcy są początkujący i warto by było takim drobnym szczegółem wzmocnić w nich chęć do kolejnych wystaw ;-)

bella fraga 
Renata i Marta

Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 07:48   

Obdarowywanie-wyróżnienie medalem ,zasady są zawarte w regulaminie wystawy.Są od tego wyjątki tzn kiedy komitet organizacyjny wystawy ustali pamiątkowy medal dla wszystkich uczestników -zgłoszonych psów z okazji rocznicy ,jubileuszu.Tak jest do tej pory.Zmianą jest wyróżnianie 4 miejsc.

kasja 

Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 08:46   

Zgadzam sie, fannie byłoby dostać pamiątkowy medal. Dobrze, ze na bisach coś dają ;-)

A jeszcze mało tego, że nie dają medali, to na większości chyba wystaw nie przysługuje katalog :foch:

green-girl 

Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 11:03   

Zdarza się że nawet na międzynarodowych wystawach w Polsce psiak w klasie młodzieży nie otrzymuje medalu. Ja nie dostałam medalu w Rzeszowie i było mi bardzo przykro. Dawali tylko złote. Ale jak widać jest to Polska paranoja.

spy 
nadkomisarz;)

Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 11:39   

to musieli przeoczyć - za drugie miejsce przysługuje medal ale zdarza się czasem że jak jest zagraniczny sędzia to może nie wiedzieć bo medale są tylko w Polsce za trzy lokaty z doskonałą - inne kraje nie rozdają tak medali jak u nas, bo zwyczajnie ich tam i nich nie ma - trzeba się było upomnieć - ja to teraz na to już nie zwracam uwagi ;-) i tak zawsze je gdzieś gubię a jak nie gubię to wrzucam do takiego wielkiego pucharu :D
Ostatnio zmieniony przez spy Pią 30 Lip, 2010 11:39, w całości zmieniany 1 raz  

Agnieszka27 

Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 11:40   

a za granica praktycznie nigdy nie ma medali

w Czechach i na Slowacji daja medale za CAC, CAJC ( zwyc . ml) czy CACIB - czyli tylko zwycieskie psy dostaja

na Wegrzech, w Austrii, w Niemczech, w Chorwacji medali nie ma

czesto z ringu schodzi sie z sama karta oceny - nawet nie w teczce

wiec juz nie narzekajcie !!

jak znajoma Czeszka zaczela do Polski jezdzic na show to byla zachwycona ze nawet za 3 miejsce jest medal

kasja 

Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 11:58   

spy napisał/a:
to musieli przeoczyć - za drugie miejsce przysługuje medal ale zdarza się czasem że jak jest zagraniczny sędzia to może nie wiedzieć bo medale są tylko w Polsce za trzy lokaty z doskonałą - inne kraje nie rozdają tak medali jak u nas, bo zwyczajnie ich tam i nich nie ma - trzeba się było upomnieć - ja to teraz na to już nie zwracam uwagi ;-) i tak zawsze je gdzieś gubię a jak nie gubię to wrzucam do takiego wielkiego pucharu :D

W sumie racja, na początku sie chce nagród, potem one zawadzają w domu i złomowisko robią :D

Agnieszka27 

Wysłany: Pią 30 Lip, 2010 11:59   

kasja napisał/a:
spy napisał/a:

W sumie racja, na początku sie chce nagród, potem one zawadzają w domu i złomowisko robią :D

ja juz ok 40-50 pucharow wywiozlam do Wroclawia :rotfl: i kilkanascie rozet...

teraz sie kurza u taty w biurze

a to co mi w domu zostalo jest i tak wystarczajace na 2 h mycia 2 x w roku ;(

Odpowiedz do tematu