Wysłany: Czw 29 Lip, 2010 21:55 Medale na wystawach
Nie rozumiem dlaczego klasa baby i szczeniaki nie dostają medali?Uważam że jest to niesprawiedliwe,skoro psiak jest wielce obiecujący to dlaczego nie dostaje medalu? Jest to takie smutne dla właściciela jak wygrywa i nic nie dostaje a medal to wspaniała pamiątka z wystawy.Niech wszystkie oddziały biorą przykład z Bytomia-bo tam dawali medale wszystkim psiakom na podium.Zachowanie w Bytomiu jest godne pozazdroszczenia i oby inne oddziały wzięły z nich przykład.
Sędzina w Bytomiu niestety rozdawała te medale nie wiedząc czy można czy nie - była z Ukrainy i nie znała polskich obyczajów na wystawach. Oddział na pewno nie był tym zachwycony bo im mniej medali na przyszły rok zostało ... a szkoda ... bo to na prawdę fajny upominek tym bardziej, że w tych klasach najczęściej wystawcy są początkujący i warto by było takim drobnym szczegółem wzmocnić w nich chęć do kolejnych wystaw
Obdarowywanie-wyróżnienie medalem ,zasady są zawarte w regulaminie wystawy.Są od tego wyjątki tzn kiedy komitet organizacyjny wystawy ustali pamiątkowy medal dla wszystkich uczestników -zgłoszonych psów z okazji rocznicy ,jubileuszu.Tak jest do tej pory.Zmianą jest wyróżnianie 4 miejsc.
Zdarza się że nawet na międzynarodowych wystawach w Polsce psiak w klasie młodzieży nie otrzymuje medalu. Ja nie dostałam medalu w Rzeszowie i było mi bardzo przykro. Dawali tylko złote. Ale jak widać jest to Polska paranoja.
to musieli przeoczyć - za drugie miejsce przysługuje medal ale zdarza się czasem że jak jest zagraniczny sędzia to może nie wiedzieć bo medale są tylko w Polsce za trzy lokaty z doskonałą - inne kraje nie rozdają tak medali jak u nas, bo zwyczajnie ich tam i nich nie ma - trzeba się było upomnieć - ja to teraz na to już nie zwracam uwagi i tak zawsze je gdzieś gubię a jak nie gubię to wrzucam do takiego wielkiego pucharu
_________________ Kup sobie psa. To jedyny sposób, abyś mógł nabyć miłość za pieniądze. /Św. Augustyn/
Piszę poprawnie po polsku
Ostatnio zmieniony przez spy Pią 30 Lip, 2010 11:39, w całości zmieniany 1 raz
to musieli przeoczyć - za drugie miejsce przysługuje medal ale zdarza się czasem że jak jest zagraniczny sędzia to może nie wiedzieć bo medale są tylko w Polsce za trzy lokaty z doskonałą - inne kraje nie rozdają tak medali jak u nas, bo zwyczajnie ich tam i nich nie ma - trzeba się było upomnieć - ja to teraz na to już nie zwracam uwagi i tak zawsze je gdzieś gubię a jak nie gubię to wrzucam do takiego wielkiego pucharu
W sumie racja, na początku sie chce nagród, potem one zawadzają w domu i złomowisko robią
W sumie racja, na początku sie chce nagród, potem one zawadzają w domu i złomowisko robią
ja juz ok 40-50 pucharow wywiozlam do Wroclawia i kilkanascie rozet...
teraz sie kurza u taty w biurze
a to co mi w domu zostalo jest i tak wystarczajace na 2 h mycia 2 x w roku